Yritys

Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy vuodesta 1911 – ja menestystarina jatkuu yhä edelleen! Kiitos siitä kuuluu teille!

Visiomme

Palveleva rakentamisen ja maalamisen ammattilainen, innostumme haastavista ja monipuolisista töistäsi, toteutamme visiosi herkällä korvalla ja taitavalla kädellä toiveittesi mukaan.

Missiomme

Rakenamme, saneeraamme ja maalamme laadukkasti ja ammattitaidolla.

Arvomme

Asiakas keskiössä, erinomaiset työtiimit, erinomainen osaaminen, innostuneesti, kokonaisuudet halliten, rehellisesti, aikataulussa, tinkimättömällä työn laadulla.

Tunnusluvut ja käytössä olevat järjestelmät

4,2 milj.

Liikevaihto

41

Henkilöstö

Yrityksellämme on käytössä sähköinen talous- ja toiminnanohjausjärjestelmä.

Laatujärjestelmän otimme käyttöön marraskuussa 1996, jota päivitimme ja laajensimme vuonna 2007. Nykyään käytössämme on Adminet-toiminnanohjausjärjestelmä.

 

Jäsenyydet

Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ry, Helsingin seudun kauppakamari, Suomen Yrittäjät.

 

Tietoa yrityksestä

Yrityksemme tiedot YTJ-palvelussa.

Menestyjä merkki -yritykselle.
Suomen vahvimmat platina logo.

Vuodesta 1911 tähän päivään

2000-luku

100-vuotisjuhlat pidetään 13.10.2011 Helsingin Maalarimestariyhdistyksen kokoustilassa Pasilassa. Juhlatilaisuudessa julkaistiin Eva-Maria Oksmanin kirjoittama “Kertomus Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n vuosisadan mittaisesta toiminnasta”.

Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy valitaan vuoden maalausurakoitsijaksi.

Yhtiö siirtyy Kari Väisäsen omistukseen. Veikko Karmanheimo jatkaa yhtiön osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana.

1990-luku

Vuonna 1999 yrityksen toimitusjohtajaksi tulee Kari Väisänen. Veikko Karmanheimo jatkaa yhtiön palveluksessa mm. tarjouslaskennan ja yrityksen sijoitusasioiden parissa.

Sähköpostin aikaan siirrytään 1998, ja samalla avataan internet-sivut ensimmäisten maalausalan yritysten joukossa.

Laatujärjestelmä otetaan käyttöön 1996.

Vuosikymmenen alussa lama vaikeuttaa koko rakennusalan toimintaa ja myös maalausala painii vaikeuksissa. Yritys selviää lamasta osaavan henkilöstön ja erinomaisten asiakassuhteiden sekä vahvan taseensa ansiosta. “Avaimet käteen” – kokonaisurakointi kehittyy ja siitä tulee merkittävä osa yrityksen toimintaa.

1980- ja 1970-luku

E.K. Karmanheimon poika Veikko Karmanheimo siirtyy toimitusjohtajaksi oltuaan yhtiön palveluksessa vuodesta 1980.

Toimitusjohtajaksi valitaan edesmenneen Kaarlo Lehtisen (1888-1972) poika E. K. Karmanheimo, joka toimi myös hallituksen puheenjohtajana vuoteen 1991 saakka.

1960-luku

Vielä 1960-luvulla kerrostalotyömaalla oli kymmeniä maalareita maalaamassa ovien, kalusteiden yms. pintoja valmiiksi. Väen väheneminen uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen maalaustöissä pienensi maalausliikkeiden kokoa.

Teollisuus tuo yhä enemmän valmiita maaleja myyntiin ja omasta maalinvalmistuksesta luovutaan vaiheittain. Rakennusteollisuus alkaa kehittämään käyttövalmiita yhä enemmän valmiiksi pinnoitettuja tuotteita, jotka aiemmin maalattiin työmaalla.

1940-luku

Talousneuvos Kaarlo Lehtinen valitaan Suomen Maalarimestariliiton puheenjohtajaksi, jota luottamustehtävää hän hoitaa aina vuoteen 1962 saakka. Hän oli myös valtakunnan Oltermanni.

Yliopisto aloittaa rakennuksiensa maalaustöiden tilaamisen Veljekset Lehtinen Maalausliikkeeltä. Asiakassuhde on jatkunut aina tähän päivään saakka ja yliopiston rakennuksien maalaustöitä tehdään jo kolmannessa sukupolvessa.

Sodan aikana ja jälkeen oli puutetta kaikista materiaaleista. Se asetti toiminnalle erityisiä haasteita ja siksi yritys osallistuikin aktiivisesti Maalarimestarien Oy:n perustamiseen.

1906–1935

Vain kahdella Helsinkiläisellä maalausliikkeellä on oma kuorma-auto; S. Wuoriolla ja Veljekset Lehtisellä.

Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen yhtiömuoto muutetaan osakeyhtiöksi.

Yrityksen konttorin sijainniksi tulee Snellmaninkatu 25, jossa se toimii edelleenkin.As Oy Uranuksen sisäpihan perälle rakennetaan erillinen liikehuoneisto Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen teettämien piirrustusten pohjalta.

Veljekset Lehtinen Maalausliike sinnittelee yli maailman- ja sisällissotien mukanaan tuomien vaikeiden aikojen ja kun olot alkavat vakiintua 1920-luvun alussa, yritys alkaa laajentua.

Kesäkuun alussa yritys muuttaa pankinjohtaja af Heurlinilta vuokrattuihin uusiin tiloihin osoitteeseen Rauhankatu 15. Veljekset vuokraavat myös asuinhuoneiston samasta talosta.

Yhtiön toiminta on kehittynyt suotuisasti ja veljekset kirjoittautuvat työnantajajärjestöön, Suomen Maalarimestariliittoon jäseniksi.

Kaarlo ja Anselmi Lehtinen perustavat Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen. Toimitilat löytyvät Kulmakatu 8:ssa sijaitsevasta talosta, jonka omistaa maanmittari V. Harkko.

Veljekset ryhtyvät työskentelemään omaan lukuunsa. Maalaustöitä tehdään aluksi vaatimattomista tiloista, Säästöpankinranta 4:stä käsin.

Lehtisen veljekset Kaarlo ja Anselm hakeutuivat maalarinoppiin lahtelaiseen Viljasen liikkeeseen. He muuttavat pian Helsinkiin, jossa he saavat lisäkoulutusta maalarimestari Wetzelliltä.