Vanhan kirkon julkisivun maalaustyöt

Toteutimme Vanhalla kirkolla julkisivun maalaustyöt vuoden 2021 kesän, syksyn ja talven aikana. Kirkon julkisivun kunnostustyö oli kokonaisvaltainen urakka, jossa käsiteltiin kaikki katolla olevasta rististä sokkelin betonikorjauksiin ja maalaustöihin. Kohteessa tarvittiin siis hyvin monipuolista osaamista ja projektiin osallistui luotettavia yhteistyökumppaneitamme alihankkijoiden muodossa. Työ tilaajan, suunnittelun sekä valvonnan kanssa sujui hyvässä hengessä tehokkaasti, mikä edesauttoi laadukkaan kunnostus- ja maalaustyön toteutumista.

Julkisivun maalaustöiden työvaiheet ovat monipuolisia

Kirkon julkisivun maalauksessa ja kunnostuksessa tuli huomioida upea arkkitehtuuri. Kirkko onkin suunniteltu muistuttamaan rapattua kirkkoa puurakenteistaan huolimatta ja tämä pystyttiin toteuttamaan kittaamalla lautojen suuret raot. Lautaverhouksesta saatiin näin sileä ja yhtenäinen. Kittausten lisäksi kohteessa tehtiin muun muassa julkisivun maalaus pellavaöljymaalilla, ovien kunnostus- ja ootrauskäsittelyt sekä peltikaton maalaustyöt.

Työn aikana työtapoihin haettiin uusia toteutusvaihtoehtoja. Maalienpoisto oli alun perin määrätty tehtäväksi maalinpoistoainetta käyttämällä, etteivät herkät puupinnat vaurioituisi. Maalit eivät kuitenkaan reagoineet maalinpoistoaineisiin toivotusti ja lähdettiin etsimään vaihtoehtoisia tapoja työlle. Päädyttiin tekemään puhallusmallit eri karkeuksilla olevista hiekkapuhalluksista, sekä lasimurskalla puhaltamisesta. Päädyttiin lasilla puhallettuun malliin ja koko julkisivu puhallettiin kevyesti lasimurskalla sekä viimeisteltiin käsihiomakoneilla. Näin puun pinta ei vaurioitunut ja saatiin varmistettua tasainen, hyvä alusta uusille maalauksille.

 

Kirkon ristin kultaus    

Julkisivu kunnostuksen aikana kirkolla maalattiin muun muassa kupoli sekä katolla oleva risti kullattiin uudelleen.

Julkisivun kunnostustyön toteutus Helsingin keskustassa

Kirkolla tehdyissä kunnostustöissä tuli huomioida monia asioita kirkon ollessa käytössä normaalisti remontin ajan. Maalaustöiden lomassa kiinnitettiin normaalia enemmän huomiota, sillä muun muassa vihkimisiä oli kesän aikana runsaasti. Maalaustyöt ja kunnostustyöt voidaan siis hyvinkin suorittaa asutussa tai käytössä olevassa tilassa. Vanhalla kirkolla työt saatiin valmiiksi juuri ennen joulua, pakkasista huolimatta. Pakkaset pääsivät yllättämään maalarit, mutta lämmityskaluston ollessa riittävä, voitiin työt toteuttaa loppuun laadukkaasti! Tilaaja oli työhön ja kokonaisuuteen hyvin tyytyväinen ja kirkko sai arvoisensa julkisivun.

 

Vanha kirkko julkisivu kunnostettuna. Vanha kirkko talvella ulkomaalausten jälkeen.

Upea kirkko julkisivun kunnostus- ja maalaustöiden jälkeen talviaikana.

Filed under: Ajankohtaista, MaalausTagged with: , ,