Helsingin yliopiston Viikin kampuksen vanha talli kunnostettiin uuteen kukoistukseen

Helsingin yliopisto päätti kesällä 2014 peruskorjata tallirakennuksen. Vanhan hirsirakennuksen korjausurakan tiedettiin olevan vaikea ja yliopisto kääntyi puitesopimusurakoitsijansa Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n puoleen.

”Veljekset Lehtinen on ollut vuosikymmeniä yliopiston puitesopimusurakoitsija ja tiesimme, että heillä on projektiin vaadittavat käsityöläistaidot hallussaan,” kertoo kiinteistöpäällikkö Juha Kurki yliopiston Viikin kampuspalveluista. ”Saimme saman katon alta sekä kirvesmies-puusepän ammattitaidon että pintamaalausten taitajat, mikä oli meidän kannaltamme erittäin helppoa ja vaivatonta”, Kurki jatkaa.

Vanhojen hirsien vaihtaminen oli haastava projekti

Tallirakennuksen vanhat huonokuntoiset hirret vaihdettiin uusiin, seinät oiottiin, tuettiin ja pintakäsiteltiin sekä ovet ja ikkunat kunnostettiin. Lisäksi toiseen pitkään julkisivuun tehtiin pystylaudoitus huonokuntoisten hirsien päälle.

”Rakennus oli päässyt erittäin huonoon kuntoon,” toteaa Veljekset Lehtisen työnjohtaja Sami Huoponen. ”Lahoamisesta johtuen hirsien vaihtaminen oli erittäin haastavaa ja vaati käsittelyltä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta,” Huoponen kertoo. ”Vanhan rakennuksen kunnostaminen on meille aina mieltä lämmittävää. Hirsirakennus saa elää ryhdikkäänä vielä toiset sata vuotta ja sehän sopii tällaiseen ekologisuutta korostavaan ympäristöön erinomaisesti”, Sami Huoponen mainitsee.

Tallirakennuksen peruskorjaus valmistuu kevään aikana

”Kevään aikana kunnostetaan vielä tallin päädyt valmiiksi, työ on jo nyt hyvällä mallilla,” kertoo Juha Kurki. ”Veljekset Lehtinen on meille tuttu jo vuosien ajalta ja olemme tyytyväisiä heidän ammattitaitoiseen työn jälkeen ,” Juha Kurki toteaa.

Filed under: AjankohtaistaTagged with: