Kohde-esittely: Huvilakatu 27

Yli 100 vuotta vanhan Huvilakatu 27:n porrashuoneiden kunnostushanke käynnistettiin heinäkuussa 2012. Veljekset Lehtisen vastuuna ovat olleet pintojen maalaustyöt, lattioiden kunnostus ja päällystystyöt sekä ovien entisöinti. Erityishuomiota hankkeessa ovat saaneet talon ikä sekä asukkaiden ohjaus ja tiedottaminen.

”Ajan hengen säilyttäminen on vaikuttanut valittuihin työmenetelmiin ja materiaaleihin. Kaiteiden ja ovien entisöinnissä on esimerkiksi käytetty puusepän erityisosaamista ja värimaailma on valittu aikakauden mukaisesti”, rakennuttajakonsultti ja valvoja Teuvo Kemppainen kertoo.

”Talo on ollut koko remontin ajan asumiskäytössä, mikä on edellyttänyt erityistoimenpiteitä asukkaiden kulkemisen ohjaamisen ja telineiden asettelun osalta”, hän lisää.

Yhteistyötä parhaimmillaan

“Veljekset Lehtinen ei katso vain omaa työtään vaan hanketta kokonaisuutena. Heidän vahvuutensa on monipuolinen saneerauksen eri osa-alueiden hallinta – heiltä hoituu niin maalaus kuin timpurin ja puusepän työt.”

“Käytännön ammattilaisten lisäksi heillä on osaava yritysjohto, joka ymmärtää moniosaamisen edut ja hyödyntää sitä aktiivisesti toiminnassaan”, Kemppainen linjaa.

Filed under: AjankohtaistaTagged with: