Tapahtumia vuosien varrelta

1906
Lehtisen veljekset Kaarlo ja Anselm hakeutuivat maalarinoppiin lahtelaiseen Viljasen liikkeeseen. He muuttavat pian Helsinkiin, jossa he saavat lisäkoulutusta maalarimestari Wetzelliltä.

1909
Veljekset ryhtyvät työskentelemään omaan lukuunsa. Maalaustöitä tehdään aluksi vaatimattomista tiloista, Säästöpankinranta 4:stä käsin.

1911
Kaarlo ja Anselmi Lehtinen perustavat Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen. Toimitilat löytyvät Kulmakatu 8:ssa sijaitsevasta talosta, jonka omistaa maanmittari V. Harkko.

1914
Yhtiön toiminta on kehittynyt suotuisasti ja veljekset kirjoittautuvat työnantajajärjestöön, Suomen Maalarimestariliittoon jäseniksi.

1915
Kesäkuun alussa yritys muuttaa pankinjohtaja af Heurlinilta vuokrattuihin uusiin tiloihin osoitteeseen Rauhankatu 15. Veljekset vuokraavat myös asuinhuoneiston samasta talosta.
     
Veljekset Lehtinen Maalausliike sinnittelee yli maailman- ja sisällissotien mukanaan tuomien vaikeiden aikojen ja kun olot alkavat vakiintua 1920-luvun alussa, yritys alkaa laajentua.

1927
Yrityksen konttorin sijainniksi tulee Snellmaninkatu 25, jossa se toimii edelleenkin.As Oy Uranuksen sisäpihan perälle rakennetaan erillinen liikehuoneisto Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen teettämien piirrustusten pohjalta.

1932
Veljekset Lehtinen Maalausliikkeen yhtiömuoto muutetaan osakeyhtiöksi.

1935
Vain kahdella Helsinkiläisellä maalausliikkeellä on oma kuorma-auto; S. Wuoriolla ja Veljekset Lehtisellä.

1940-luku
Sodan aikana ja jälkeen oli puutetta kaikista materiaaleista. Se asetti toiminnalle erityisiä haasteita ja siksi yritys osallistuikin aktiivisesti Maalarimestarien Oy:n perustamiseen.

Yliopisto aloittaa rakennuksiensa maalaustöiden tilaamisen Veljekset Lehtinen Maalausliikkeeltä. Asiakassuhde on jatkunut aina tähän päivään saakka ja yliopiston rakennuksien maalaustöitä tehdään jo kolmannessa sukupolvessa.

1945
Talousneuvos Kaarlo Lehtinen valitaan Suomen Maalarimestariliiton puheenjohtajaksi, jota luottamustehtävää hän hoitaa aina vuoteen 1962 saakka. Hän oli myös valtakunnan Oltermanni.

1960-luku
Teollisuus tuo yhä enemmän valmiita maaleja myyntiin ja omasta maalinvalmistuksesta luovutaan vaiheittain. Rakennusteollisuus alkaa kehittämään käyttövalmiita yhä enemmän valmiiksi pinnoitettuja tuotteita, jotka aiemmin maalattiin työmaalla.

Vielä 1960-luvulla kerrostalotyömaalla oli kymmeniä maalareita maalaamassa ovien, kalusteiden yms. pintoja valmiiksi. Väen väheneminen uudisrakentamisen ja korjausrakentamisen maalaustöissä pienensi maalausliikkeiden kokoa.

1972
Toimitusjohtajaksi valitaan edesmenneen Kaarlo Lehtisen (1888-1972) poika E. K. Karmanheimo, joka toimi myös hallituksen puheenjohtajana vuoteen 1991 saakka.

1983
E.K. Karmanheimon poika Veikko Karmanheimo siirtyy toimitusjohtajaksi oltuaan yhtiön palveluksessa vuodesta 1980.

1990-luku
Vuosikymmenen alussa lama vaikeuttaa koko rakennusalan toimintaa ja myös maalausala painii vaikeuksissa. Yritys selviää lamasta osaavan henkilöstön ja erinomaisten asiakassuhteiden sekä vahvan taseensa ansiosta. "Avaimet käteen" - kokonaisurakointi kehittyy ja siitä tulee merkittävä osa yrityksen toimintaa.

Laatujärjestelmä otetaan käyttöön 1996.

Sähköpostin aikaan siirrytään 1998, ja samalla avataan internet-sivut ensimmäisten maalausalan yritysten joukossa.

Vuonna 1999 yrityksen toimitusjohtajaksi tulee Kari Väisänen. Veikko Karmanheimo jatkaa yhtiön palveluksessa mm. tarjouslaskennan ja yrityksen sijoitusasioiden parissa.

2004
Yhtiö siirtyy Kari Väisäsen omistukseen. Veikko Karmanheimo jatkaa yhtiön osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana.
      
2007
Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy valitaan vuoden maalausurakoitsijaksi.

2011
100-vuotisjuhlat pidetään 13.10.2011 Helsingin Maalarimestariyhdistyksen kokoustilassa Pasilassa. Juhlatilaisuudessa julkaistiin Eva-Maria Oksmanin kirjoittama "Kertomus Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n vuosisadan mittaisesta toiminnasta".


kaarlo lehtinen
Kaarlo Lehtinen
(kuva muotokuvasta)


Maalareita
Maalareitamme Munkkivuoressa vuonna 1957

Maalausliikkeen auto 1970
V. Koivulahti ja Pauli Teivonen vuonna 1970

Maalausliikkeen sisaankaynti
Snellmaninkatu 25, jossa yrityksemme toimii edelleen. (kuva on vuodelta 2005)

Maalausliikkeen 100 juhlat
100-vuotisjuhlan juhlapuhuja Heikki Peltola, toimitusjohtaja Kari Väisänen ja hallituksen puheenjohtaja Veikko Karmanheimo.